Nah nag ngisor iki yoiku panganan khas kota lamongan alias kuto soto iki, nduwe beragam panganak seng iso nggoda slerae wong-wong. Termasuk soto lamongan, nasi boranan, lan wingko babat.
1. SOTO LAMONGAN
Soto lamongan kui bedo mbek soto-soto liyane. Soto lamongan nggunakno poya, yoiku taburan seng digae teko kerupuk urang, urang, mbek bawang seng digoreng gisek teros dialusno dgn coro ditumbuk. Kuah soto lamongan awale termasuk kuah bening, namun neng perkembangane ditambahi iwak bandeng sampek bumbu kuah dadi keruh.
Gurih, seger, mbek kyok saitik asem kui komentar awal tekan menikmati soto lamongan. Soto lamongan dilengkapi mbek telor. Kuwae seng werno sodok kuning dipadukno mbek ijo sledri lan daun bawang. Lezate soto lamongan iki iso ndadekno kon-kon kabeh setuju nek soto lamongan kui rajane soto.
Kikil Lamongan
Sak liyane soto lamongan kui gak bedo ado onok kikil lamongan. Kikil yoiku bagian tekan sikile sapi utowo wedhus, bentuk’e koyok kulit tebel, nyelimuti tulang mbek jari-jari kaki.bagi para penikmat kikil, keasyikan tersendiri tekan nikmati kikil yoiku tekstur kikil. Sebanding mbek kelezatane, masak kikil kui perlu sabar mbek telaten. Kikil dadi special nag lamongan disebabno nag depot-depot akeh dijumpai panganan seng nggunakno bahan kikil sbg bahan utama, koyok soto kikil lan rawong kikil.
Soto kikil yoiku varian tekan soto daging. Perbedaan tekan keduane mek terdapat nag bahan utama yoikukikil mbek nggk ngunakno poya kyok soto lamongan. Sementara itu rawon kikil juga memiliki perbedaan mek terletak nag bahan utamane wae.
2. SEGO BORANAN LAMONGAN
Istilah sego boranan dijikuk tekan wadah sego seng disebut boran, yoiku semacem keranjang seng digae tekan bamboo seng berbentuk lingkaran ndek bagian atase lan persegi ndek bagian bawahe mbek papat penyonggo ndek setiap sudutte. Masakan iki terdiri tekan sego puteh utowo sego jagung mbek berbagai macem lauk paukkyok ayam goring, udang , tempe, tahu, telor asin, uretan (bakal calon telor), iwak kutuk, iwak bandeng, iwak sili, seng dicampur mbek sambel kuah seng pedes asem, urapan sayur gimbal goring, mbek ditambah rempeyek.
Nilai khas tekan nasi boran yoiku terletak ndek resep sambele. Onok 2 jenis sambel seng digunakno yoiku sambel kuah mbek sambel urap. Selain terletak nag sambele, kekhasan nasi boran juga terletak nag lauk pauk’e. onok 3 jenis lauk pauk seng dadi ciri khas nasi boran yoiku iwak bandeng, iwak kutuk, mbek iwak sili.
3. WINGKO BABAT
Wingko babat yoiku kudapan seng bentuke bulat mbek pipih, mbek aroma harum, dipadukno roso manis gulo mbek gurihne kelopo. Kecamatan babat yoiku tempat per 1 kali digae sampek jenenge dadi wingko babat. Wingko babat sangat cocok didadekno oleh-oleh khas lamongan. Wingko iso digae mbek alat lan bahan seng sederhana mbek mudah diperoleh. Wingko digae tekan kelopo enom parut, tepung petan, mbek gulo pasir. Kawitane wingko digae dngan rasa alami kelopo mbek gulo wae, tapi saiki wingko iso diperoleh dngan berbagai roso. Aromane seng wangi khas kelopo mbek roso manis lan gurih memang gae.
Posting Komentar